Troufám si tvrdit, že tohle jídlo si zamilujete, jakmile ho poprvé ochutnáte :-). Je to opravdu moc dobré, cizrna v kombinaci s cuketou a žampiony, okořeněná kari, má úplně úžasnou chuť. Hned se do toho pustíme :-):

Na cizrnu s cuketou a žampiony budete potřebovat:

  • cizrna

  • cuketa

  • žampiony (cukety a žampionů zhruba stejné množství)

  • 1 plechovka kokosového mléka

  • cibule

  • česnek

  • kari, kurkuma, sůl

  • přepuštěné máslo Ghí

Cizrna s cuketou a žampiony v kari omáčce

Postup

  • Cizrnu předem namočíme. Minimálně přes noc, ale je lepší ji máčet dlouho, klidně 48 hodin, bude pak lépe stravitelná.

  • Uvaříme ji do měkka.

  • Na přepuštěném másle osmažíme cibulku, po chvilce přidáme žampiony. Smažíme do měkka.

  • Osolíme, ochutíme kurkumou, kari a česnekem.

  • Na druhé pánvi osmahneme cuketu, trochu osolíme.

  • Smícháme všechno v hrnci dohromady a zalijeme kokosovým mlékem. Můžeme trochu naředit vodou, podle toho, jak chceme hustou omáčku.

  • Přivedeme k varu, ale už dál nevaříme.

Tip na večerní mlsání :-): kdyby vám zbyla trocha vařené cizrny, můžete si ji nasucho opražit na pánvi, případně osolit. Vzniknou výborné „oříšky“ třeba k vínu.

Kdyby vám zbylo cizrny víc, rozhodně doporučuji si udělat hummus (cizrnovou pomazánku), recept najdete tady>>

Přeju dobrou chuť a pochvalu od celé rodiny :-).

Jana

Další zdravé recepty, a také články s pravidly zdravé výživy najdete v rubrice Zdravá strava >>

Tady si můžete stáhnout seznam potravin, které je dobré zařadit do jídelníčku, a které naopak vynechat >>

  • Pokud byste rádi dostávali upozornění na nové články, napište mi prosím e-mail zde >>