Troufám si tvrdit, že tohle jídlo si zamilujete, jakmile ho poprvé ochutnáte :-). Je to opravdu moc dobré, cizrna v kombinaci s cuketou a žampiony, okořeněná kari, má úplně úžasnou chuť. Hned se do toho pustíme :-):
Na cizrnu s cuketou a žampiony budete potřebovat:
cizrna
cuketa
žampiony (cukety a žampionů zhruba stejné množství)
1 plechovka kokosového mléka
cibule
česnek
kari, kurkuma, sůl
přepuštěné máslo Ghí
Postup
Cizrnu předem namočíme. Minimálně přes noc, ale je lepší ji máčet dlouho, klidně 48 hodin, bude pak lépe stravitelná.
Uvaříme ji do měkka.
Na přepuštěném másle osmažíme cibulku, po chvilce přidáme žampiony. Smažíme do měkka.
Osolíme, ochutíme kurkumou, kari a česnekem.
Na druhé pánvi osmahneme cuketu, trochu osolíme.
Smícháme všechno v hrnci dohromady a zalijeme kokosovým mlékem. Můžeme trochu naředit vodou, podle toho, jak chceme hustou omáčku.
Přivedeme k varu, ale už dál nevaříme.
Tip na večerní mlsání :-): kdyby vám zbyla trocha vařené cizrny, můžete si ji nasucho opražit na pánvi, případně osolit. Vzniknou výborné „oříšky“ třeba k vínu.
Kdyby vám zbylo cizrny víc, rozhodně doporučuji si udělat hummus (cizrnovou pomazánku), recept najdete tady>>
Přeju dobrou chuť a pochvalu od celé rodiny :-).
Jana
Další zdravé recepty, a také články s pravidly zdravé výživy najdete v rubrice Zdravá strava >>
Tady si můžete stáhnout seznam potravin, které je dobré zařadit do jídelníčku, a které naopak vynechat >>