Vyzkoušela jsem už hodně zdravých receptů. Spousta z nich je moc dobrá, ale kdybych měla sáhnout do šuplíčku s nálepkou „tohle nikdy nezklame“ (nebo po cimrmanovsku – to se neochodí :-)), pak by jáhlový pudink byl jedním z těch, které by byly adeptem na vítězství.
Tzv. jáhlový pudink je dobrůtka, kterou si zatím pochvalovali všichni, kdo ji ochutnali. Včetně nefalšovaných „knedlíkožroutů“ :-).
On to vlastně ten pravý pudink, jako ho známe, není, je to spíš ochucená jáhlová kaše, ale před mnoha lety jsem našla recept s tímhle názvem, a už mu to zůstalo :-).
Dáme se hned do toho :-):
Na jáhlový pudink budete potřebovat:
Jak připravit jáhlový pudink:
Verze „VIP“ aneb bonus navíc :-):
Pokud byste si chtěli dát záležet a připravit opravdu dokonalou pochoutku, můžete do misek nejprve dát trochu granoly (různé druhy vloček s medem, zapečené v troubě), a teprve na ni potom jáhlový pudink. Tahle kombinace je skvělá.
Na závěr trocha motivace a osvěty :-):
Jáhly, kromě toho, že jsou moc dobré, jsou také hodně zdravé. Potvrdí vám to i andulky a papoušci :-), ti si na nich moc rádi pochutnávají. Akorát si je sami loupou :-). Jáhly jsou totiž oloupané proso. Obsahují spoustu minerálů, v zimě dokážou organismus krásně prohřát, a hlavně – působí zásadotvorně (o tom, jak je důležité jíst zásadotvorné potraviny, si můžete přečíst například v tomto článku >>).
Dobrou chuť!
Jana
PS: Ještě jeden tip: mezi další adepty na vítězství u mě jednoznačně patří například zapečená dýně s cuketou a mrkví. Recept už je na Mozaice déle, ale dala jsem k němu nové fotky, ty původní bych řekla, že mohly spíš odradit :-). A to by byla škoda, protože tohle jídlo je opravdu výborné.
Další zdravé recepty, a také články s pravidly zdravé výživy najdete v rubrice Zdravá strava >>
Tady si můžete stáhnout seznam potravin, které je dobré zařadit do jídelníčku, a které naopak vynechat >>
Zdaví Vás zajimavý recept ,určitě vyzkouším.Ale co mne nevíc rozsekalo až bříško boli smichy vhodné pro papoušky.Děkuji
Ano, andulky a papoušci mají proso moc rádi :-).