Krůtí maso se zeleninou na thajský způsob má spoustu variant – ostatně jako většina jídel, která vařím, protože ráda improvizuju :-). Základem je kvalitní maso, rýže, jakou máte rádi, zelenina se dá pokaždé obměňovat a skvělou chuť šťávě (nebo chcete-li řidší omáčce) dodá kokosové mléko. Zatím jsem sklidila pochvalu od každého, kdo tohle jídlo u mne ochutnal :-).
Na krůtí maso se zeleninou a rýží budete potřebovat:
Jiné varianty:
Zelenina: rajčata, mrkev, paprika, cuketa, pórek, celer – i strouhaný.
Koření: paprika, bazalka, kurkuma, pepř, pažitka.
Je výborné přidat i houby – žampiony nebo hříbky.
Pojďme vařit:
Podáváme s kopečky rýže.
Jako oblohu přidávám syrovou zeleninu, rychlokvašené zelí, naklíčené mungo apod.
Dobrou chuť :-),
Jana
Další zdravé recepty, a také články s pravidly zdravé výživy najdete v rubrice Zdravá strava >>
Tady si můžete stáhnout seznam potravin, které je dobré zařadit do jídelníčku, a které naopak vynechat >>
Dělám něco podobného s čínskou zeleninou. Maso vařím jako na začátku guláše, ale nesolím, maso pak vysychá. Vaření trvá asi 45 minut. Solím až před koncem vaření.
To zní dobře… dobrou chuť :-).
Bezvadný důkaz,že i velmi zdravé jídlo může být pochoutka…