Čočková pomazánka je varianta, jak připravit luštěniny, která bude chutnat i jejich odpůrcům :-). Dá se krásně dochutit podle toho, jak kdo má rád, dětem na chlebu kreativně ozdobit apod.
Většina lidí jí luštěnin mnohem méně, než by bylo potřeba, a jíst pořád čočku s vajíčkem a okurkou nebo mexické fazole – to za čas každého omrzí. Pomazánky mohou mít mnoho podob a chutí a jen tak se nepřejí.
Tenhle recept si můžete přizpůsobit a obměňovat podle sebe: hnědou čočku vyměnit za červenou, případně místo čočky různé fazole, cizrnu… Ve výběru koření a zeleniny se také meze nekladou.
Tak pojďme vařit :-):
Co budete potřebovat:
Postup:
Všechno dáme do mixéru, přidáme sůl, pepř a mixujeme do hladka. Na závěr přidáme tofunézu a ještě lehce promixujeme nebo zamícháme.
Pomazánku namažeme nejlépe na kváskový žitný chleba a ozdobíme zelenými natěmi, plátkem rajčete apod.
Dobrou chuť :-),
Jana
Další zdravé recepty, a také články s pravidly zdravé výživy najdete v rubrice Zdravá strava >>
Tady si můžete stáhnout seznam potravin, které je dobré zařadit do jídelníčku, a které naopak vynechat >>
Děkuji za baječný recept já bych přidal k vaření libeček.Dělal jsem kdysi podobný ze soji.Přeji kouzený den plný lásky kolem sebe.
Hezký den, libeček mám také ráda. Moc děkuji, Vám také krásný den. Jana
Zdravím a děkuji za čočkovou pomazánku. Je výtečná.
Stáňa
Moc děkuji, ať Vám chutná :-). Jana