Zapékané těstoviny miluju. Už od dětství, kdy maminka dělala fleky s uzeným. Teď uzené nejím, ale vymýšlím různé zdravé varianty, jak těstoviny zapéct.
Tenhle recept se vsadím, že bude chutnat skoro každému (za předpokladu, že máte rádi houby a kysané zelí :-)). Když jsem ho dělala poprvé, myslela jsem, že si alespoň jednu porci zamrazím na horší časy, ale jedla jsem ho nakonec dva dny k obědu i k večeři, do mrazáku nic nezbylo :-).
Jídlo je navíc bohaté na pomalé sacharidy a díky kombinaci tempehu (luštěnina) a těstovin (obilovina) je zdrojem všech aminokyselin, které tělo potřebuje k vytvoření bílkoviny.
Budete potřebovat:

Postup:
Dobrou chuť,
Jana
Další zdravé recepty, a také články s pravidly zdravé výživy najdete v rubrice Zdravá strava >>
Tady si můžete stáhnout seznam potravin, které je dobré zařadit do jídelníčku, a které naopak vynechat >>
Napsat komentář