Segedínský guláš byl vždycky v jídelně jediné jídlo, u kterého jsem byla ochotná jíst knedlíky s omáčkou, protože miluju kysané zelí :-). Pak jsem objevila jeho zdravou variantu bez masa a bez knedlíků, takže si ho moc ráda občas uvařím i doma. Už slyším hlasy milovníků české kuchyně, že bez masa a bez knedlíků to není segedín :-). Není :-), ale je to moc dobré, vyzkoušejte…

Na moc dobrý, zdravý „segedínský guláš“ budete potřebovat: 

  • tempeh nebo tofu

  • kysané zelí

  • kousek hlávkového zelí

  • cibule

  • kokosový olej nebo přepuštěné máslo

  • jablečný ocet, umeocet

  • sladká, případně i pálivá paprika

  • kmín, sůl

  • (rostlinná smetana)

  • (kukuřičný škrob)

  • (lahůdkové droždí)

Příprava

  • Nakrájíme kousek hlávkového zelí nadrobno.

  • Kysané zelí nakrájíme na malé kousky.

  • Tempeh nebo tofu nakrájíme na kostičky.

  • Nakrájíme cibulku.

zdravý segedín

Jdem