Segedínský guláš byl vždycky v jídelně jediné jídlo, u kterého jsem byla ochotná jíst knedlíky s omáčkou, protože miluju kysané zelí :-). Pak jsem objevila jeho zdravou variantu bez masa a bez knedlíků, takže si ho moc ráda občas uvařím i doma. Už slyším hlasy milovníků české kuchyně, že bez masa a bez knedlíků to není segedín :-). Není :-), ale je to moc dobré, vyzkoušejte…
Na moc dobrý, zdravý „segedínský guláš“ budete potřebovat:
Příprava
Jdeme vařit „segedín“
Do segedínu na fotce jsem dala hodně zelí, takže je takový hustý (já to tak mám ráda :-)), ale můžete ho připravit samozřejmě řidší.
Příloha
Jako přílohu máme na výběr z více možností. Různé zdravé varianty knedlíků, jáhlové nebo jiné noky… já dělám často jenom jáhly nebo jáhly s rýží. Ale chutná výborně i s kváskovým chlebem.
Tip na „rychlosegedín“ :-):
Když nemám čas vařit, tak občas udělám jenom takovou bleskovou variantu: osmažím cibulku, na ní tempeh nebo tofu na kostičky, přidám pokrájené kysané zelí, posypu sladkou paprikou, osolím, pokmínuju a zaliju vodou. Nechám chvíli dusit a dochutím umeoctem. Je to taková ochuzená verze, ale i to je moc dobré.
Dobrou chuť :-),
Jana
Další zdravé recepty, a také články s pravidly zdravé výživy najdete v rubrice Zdravá strava >>
Tady si můžete stáhnout seznam potravin, které je dobré zařadit do jídelníčku, a které naopak vynechat >>
Ďakujem za recept, guláš je výborný.
Moc díky, jsem ráda, že Vám chutná :-). Jana